Opskrift på den perfekte Kaffe Karamelkage. Kagen man ikke
kan få nok af. Er du fan af både kaffe og karamel og kage er den her kombination
gudeskøn!
25 kager. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 30 min.
# Ingredienser
250 g smør
150 g sukker
5 æg
400 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 dl mælk
Topping:
100 g sukker
1½ dl piskefløde
2-3 tsk Nescafé kaffepulver (evt. instant espresso)
¾ dl kaffelikør (fx Kahlua)
200 g hakkede paranødder
100 g hakkede hasselnødder
* Tilberedning
1. Rør blødt smør godt med sukker.
Tilsæt 5 sammenpiskede æg, et ad gangen.
Bland mel med et drys salt og bagepulver.
Drys melblandingen igennem en si i dejen.
2. Tilsæt gradvist mælk.
Rør dejen ensartet og kom den i en bradepande (40x30 cm)
beklædt med bagepapir.
Bag kagen midt i ovnen ved 175 °C ca 20 min.
Topping:
3. Smelt sukker på en pande til karamel.
Tilsæt piskefløde, kaffepulver og kaffelikør.
Skru ned for varmen og rør.
4. Når blandingen er jævn, tilsættes hakkede paranødder og
hakkede hasselnødder.
Kom blandingen på kagen og bag videre ca 10 min, til kagen
er gennembagt og toppingen gylden.
Lad kagen afkøle og skær ud i ca 25 stykker.
▶ Se flere gode opskrifter med Kager og opskrifter med Kaffe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.