Dessert. Arbejdstid. 15 min. Trækketid, rosiner: mindst 3 timer. Frysning: mindst 4 timer.
Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer. z
# Ingredienser
til Kaffeis med romrosiner:
1 dl rosiner
½ dl brun rom
Endvidere:
5 æggeblommer
100 g flormelis (ca 2 dl)
4 spsk pulverkaffe
½ dl kogende vand
5 dl piskefløde
Form: 1 l.
*
Sådan laves Kaffeis med romrosiner:
1. Læg rosinerne i blød i rommen, senest 3 timer før isen
skal laves.
2. Pisk æggeblommer og flormelis lyst -og luftigt, bedst med
el-pisker.
3. Opløs pulverkaffen i det kogende vand og lad det blive
helt koldt, hurtigst i koldt vandbad.
Rør det i æggemassen.
4. Pisk fløden til skum og vend det i æggemassen med let
hånd.
Bland de udblødte rosiner i med rommen hvis den ikke er helt
opsuget, og kom isen i formen.
5. Frys isen mindst 4 timer.
Rør i den af og til den første times tid, så æggene ikke
synker til bunds.
6. Tag isen ud af fryseren, ca 15 min. før den skal spises.
Skær den i skiver eller form kugler med en ske dyppet i
varmt vand eller med en iskugleske.
Tips: Server altid is på helt koldt service.
Isen kan pyntes med mokkabønner(chokolade), hakkede
valnødder og eventuelt med lidt flødeskum.
Rosinerne kan erstattes af eller suppleres med 100 g hakket
chokolade og/eller 50 g hakkede valnøddekerner.
Cognac kan erstatte rommen til rosinerne.
Holdbarhed i fryser: ca 5 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kaffe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------