Isen er cremet med
en raffineret smag af kaffe, og sammen med den knasende søde-salte nougat
sender den en direkte i himlen. Desserten er et kæmpe hit ✅
4 personer. Arbejdstid:
ca 20 min. plus frysetid
# Ingredienser
Kaffeparfait:
4 pasteuriserede
æggeblommer
100 g sukker
2½ dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38 %
1 dl afkølet espresso
Hård nougat:
50 g mandler
80 g sukker
1 tsk flagesalt
* Tilberedning
Parfait:
1. Pisk æggeblommer
og sukker hvidt og luftigt.
Pisk ca 5 min med en
håndmikser.
2. Pisk fløden til
let skum.
Tilsæt cremefraiche, og pisk cremen ensartet.
3. Vend cremen med
æggemassen, og tilsæt espresso.
4. Hæld iscremen i
en form med låg, og frys ca 4 timer.
Hård nougat:
5. Hak mandlerne
groft.
6. Smelt sukkeret på
en tør pande, til det bliver lysebrunt.
Tilsæt mandler, og
rør i massen, til det er sammenhængende.
Drys saltet over, og
hæld karamelmassen over på et stykke bagepapir, og lad den afkøle.
7. Ved servering:
Tag parfaiten ud ca 15 min før servering.
Hak nougaten, og
drys over parfaiten.
Se de bedste opskrifter med Kaffe
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.