Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid, fyld: 6-7 min. Ovntid: ca 1 time. Skal hvile: 5-8 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Kalkunruller med champignon og persille
2 kalkunoverlår (à ca 800 g)
Fyld:
200 g champignon
2-3 skalotteløg
1 spsk finthakket persille
4-5 friske mynteblade eller 1 tsk tørrede
salt og hvid peber
Endvidere: 30 g smør
Kødnåle og ufarvet bomuldsgarn
Ovnfast fad
*
Sådan laves Kalkunruller med champignon og persille
1. Udben låret ved at skære et snit ned gennem kødstykkets
underside med en lille skarp kniv, og snit så tæt på benet som muligt, til det
er helt frit.
Fyld:
2. Skær rodskiven af champignonerne, skyl dem kort og koldt,
tør dem og hak dem groft.
Pil løgene og hak dem fint.
Smelt halvdelen af smørret på en pande og lad løgene snurre
klare heri.
Tilsæt champignonerne og steg dem for god varme i 5-6 min.,
til væden er fordampet.
Tilsæt persille og mynte og smag til med salt og peber.
Sæt ovnen på 175 °C.
3. Fordel fyldet på kalkunlårenes inderside og fold kødet
sammen om det.
Hæft med kødnåle og ombind rullerne med bomuldsgarn.
4. Smør et ovnfast fad.
Læg rullerne i, pensl dem med lidt smeltet smør og drys med
salt og peber.
Sæt fadet midt i ovnen i ca 1 time, til overfladen er sprød
og gylden og kødet gennemstegt.
Lad kødet hvile tildækket 5-8 min., før det
skæres ud.
5. Befri kalkunrullerne for kødnåle og garn, skær dem i pæne
skiver, anret dem på et varmt fad.
Drys eventuelt yderligere med persille og
server straks.
Server stegeskyen til.
Server med små pillekartofler og dampede eller smørmørnede
sukkerærter.
Variation:
Kalkunschnitzler kan tilberedes på tilsvarende måde:
De rulles blot sammen om fyldet og ombinde s med
bomuldsgarn, før de steges møre i en gryde ca 20 min.
Se Ballotiner af fjerkræ for andet velegnet fyld til
kalkunruller.
Tips: Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kalkun
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------