Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid i alt: ca 30 min. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kalkunsuppe fra USA:
300 g kogt kalkunkød
1 løg
1 fed hvidløg
½ grøn peber
2-3 stængler blegselleri
2 gulerødder
½ dl olie
50 g hvedemel (knap 1 dl)
1½ l bouillon
8-10 dråber tabasco
salt og peber
200 g majskorn (frosne eller fra dåse)
Tilbehør: Flûtes
*
Sådan laves Kalkunsuppe fra USA:
1. Pil og hak løget.
Skyl peberfrugten, befri den for frøstol og kerner og skær
den i tern.
Skyl blegsellerien og skær den i smalle stykker på tværs.
Skræl gulerødderne og skær dem i tern.
2. Varm olien op i en tykbundet gryde.
Rør melet i og rør blandingen ensartet.
Tilsæt halvdelen af bouillonen lidt efter lidt og under
stadig piskning.
3. Kom løg, knust hvidløg, peberfrugt, blegselleri og
gulerødder i gryden og lad det koge for svag varme under låg i ca 15 min.
Rør af og til, da grønsagerne ellers kan sætte sig fast mod
bunden.
4. Tilsæt resten af bouillonen under omrøring og smag til med
tabasco, salt og peber.
Bring atter grydens indhold i kog og lad det småkoge 5 min.
yderligere.
5. Skær kalkunkødet i strimler og kom det i suppen sammen
med de frosne eller afdryppe de majs. Varm suppen godt igennem.
6. Server suppen rygende varm med Flûtes til.
Tips: En rest stegt kalkun kan udmærket bruges her.
Andre grønsager end de her anvendte kan bruges i suppen.
Varier fx med porrer, champignon, blomkål eller bønner.
Se alle de bedste opskrifter med Kalkun
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------