Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ¾-1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kalv à la Marengo:
700-800 g kalveinderlår eller kalvetykkam
salt og peber
Endvidere:
¾ dl olie
10 skalotteløg
2 fed hvidløg
500 g modne tomater (evt. flåede i dåse)
2 dl lys bouillon eller vand
1½ dl (halv)tør hvidvin
Krydderurtebuket:
1 bdt persille
1 laurbærblad
1 lille kvist timian eller 5-6 basilikumblade
salt og peber
Garnering:
200 g champignon
20 g smør
Tilbehør:
6-8 skiver Flûtes
olie eller smør til stegning
*
Sådan laves Kalv à la Marengo.
1. Skær kødet i mundrette stykker. Krydr dem med salt og
peber.
2. Varm olien op i en gryde og svits kødstykkerne heri. Tag
dem op.
3. Skold og flå tomaterne. Dåsetomater skal bare dryppe af.
Fjern kernemassen og skær tomatkødet i mindre stykker.
4. Svits de pillede løg og hakkede hvidløg i gryden.
Kom tomaterne i, varm det igennem, tilsæt bouillon, hvidvin
og krydderurtebuket, lad det koge op, skum eventuelt, og læg kødet i gryden.
Krydr med salt og peber.
Læg låg på og lad retten mørne under låg for svag varme ¾-1
time, til kødet er godt mørt. Fjern krydderurtebuketten.
Garnering:
5. Skær rodskiven af svampene, skyl dem kort og koldt, tør
dem og svits dem nogle min. i smør på en pande.
Croûtons:
6. Varm fedtstoffet op på panden og steg Flûteskiverne
gyldne på begge sider.
Lad dem ligge kort på fedtsugende papir.
Anretning:
7. Server i lågfad, læg svampene øverst og server croûtonerne
til.
Løse ris kan ledsage.
Tips: Se også Høne à la Marengo.
Retten kan jævnes let med 1 spsk hvedemel rørt glat med
koldt vand.
Kan fryses. Holdbarhed: 3-4 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------