Lækker kalvebov som gryderet med champignon, kartofler, majroer,
babykarotter, ærter og hestebønner. Det bliver den lækreste gryderet du får i
dag
Forberedelsestid: 40 min Kogetid: 1 time og 35 min Antal
kuverter: 4-6
# Ingredienser
750 g kalvebov
1 l koldt vand
salt og peber
60 g smør
2 spsk hvedemel
375 g champignon
18 små nye kartofler
6 små majroer
12 babykarotter
250 g friske eller frosne ærter
250 g hestebønner
2,5 dl daggamle brødkrummer
1 knust hvidløgsfed
0,6 dl hakket frisk persille
1 tsk hakket frisk timian
45 g smeltet smør
*Tilberedning
1. Skær fedt og sener fra kødet. Skær det i tern på 2,5 cm.
Kom kødet i en stor
tykbundet gryde. Tilsæt vand, salt og peber.
Kog ved lav varme i 30 min, eller indtil kalvekødet er
delvist mørt.
Hæld væden fra og gem 5 dl.
2. Varm smørret i gryden og tilsæt mel.
Kog i 1 minut og tilsæt gradvist den gemte væde under
omrøring,
indtil blandingen er jævn.
Rør i 2-3 min ved medium varme, eller indtil blandingen
koger og
bliver tyk. Kog videre i 1 minut og tag gryden af varmen.
3. Varm ovnen op til 180 °C.
Rens champignon og skræl kartofler, majroer og karotter.
Skær dem i ensartede størrelser.
Pak dem tæt i et ildfast fad (2 liter).
Tilsæt ærter og bønner.
Læg kalvestykkerne ovenpå og drys med salt og peber.
Hæld saucen over.
Kom låg på og bag retten i 45-55 min, eller indtil grønsagerne
er møre.
Bland resten af ingredienserne og drys dem over retten.
Bag den i endnu 15 min, eller indtil den er gylden og sprød.
Tips:
Retten laves en dag i forvejen.
Hvis retten har for meget væde, hældes noget af den fra,
før brødkrummerne drysses over.
1.
2.
3.
Se alle de bedste opskrifter med kalvebov
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.