Kalvekotelet er en af
de populære udskæringer blandt danskerne. Her er den bedste opskrift med gode
og nemme råd, hvis du gerne vil have en perfekt middag
(6 pers.)
# Ingredienser
Urteblanding:
50 g daggammelt franskbrød uden skorpe
25 g blødt smør
1½ dl små persillekviste
1 lille fed hvidløg
1 rødløg i kvarte (ca. 50 g)
½ spsk Dijonsennep
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
Bagte rødløg:
6 rødløg i kvarte (ca. 300 g)
25 g smeltet smør
½ tsk sukker
Kalvekoteletter:
6 kalvekoteletter uden ben (à ca. 150 g)
25 g smør
½ tsk groft salt
Sauce:
2½ dl kalvebouillon
2½ dl Karoline's Sauce Naturel (se alternativ nedenfor)
4 tsk Dijonsennep
2 tsk saucejævner
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
evt. kulør
Tilbehør: Kartofler med persilledrys.
* Tilberedning
Bagetid: Sæt fadet med løg i en kold ovn.
Indstil på 250 °C og bag i ca. 30 min.
Urteblanding:
Kom franskbrød og de øvrige ingredienser i en foodprocessor.
Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. eller til løg
og persille er finthakket.
Sæt blandingen tildækket i køleskabet.
Bagte rødløg:
Læg løgene i et lag i et lille, ovnfast fad (ca. 13x24 cm).
Skær evt. store løg i 1/8.
Dryp smeltet smør over løgene og drys med sukker.
Stil fadet på en bageplade og bag løgene nederst i ovnen.
Kalvekoteletter:
Lad smørret blive gyldent i en pande.
Brun koteletterne ad 2 gange, ca. ½ min på hver side og ved
kraftig varme.
Gem stegeskyen.
Drys koteletterne med salt og dæk dem med urteblandingen.
Læg koteletterne i et ovnfast fad (ca. 17x29 cm).
Flyt bagepladen med løg op øverst i ovnen efter ca. 20 min.
Stil fadet med koteletterne ind ved siden af løgene og bag
færdig i ca. 10 min eller
til overfladen på koteletterne er let gylden
Sauce:
Kom kalvebouillon i panden med stegesky.
Bring bouillonen i kog og tilsæt Sauce Naturel og
Dijonsennep.
Bring atter saucen i kog og kog den ca. 2 min under
omrøring.
Tilsæt saucejævner, stadig under omrøring, og kog saucen i
ca. 2 min.
Smag til med salt og peber og tilsæt evt. kulør.
Alternativ til Karoline's Sauce Naturel:
#
2½ spsk hvedemel
¼ liter letmælk
¼ liter grønsagsbouillon
25 g smør
*
Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille, tykbundet
gryde.
Rør resten af mælken i sammen med bouillonen.
Tilsæt smør og bring saucen i kog under omrøring.
Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5
min.
Smag mælkesaucen til.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekoteletter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.