Kalvekoteletter
har en fin og mild kødsmag, der sagtens kan klare en tur på grillen. Bliver
grillmaden for ens i løbet af sommeren, så varier tilbehøret og saucerne
dertil. Prøv fx denne grønne mayonnaise spækket med krydderurter.
Grillede kalvekoteletter med
krydderurtemayonnaise og blomkålssalat
4
personer. Er I kun to , så halver opskriften. Arbejdstid:
40 min. (+optænding af grillen).
Stegetid: ca. 10 min.
#
Ingredienser til Grillede kalvekoteletter med krydderurtemayonnaise:
4
kalvekoteletter
olie
til risten
salt
og friskkværnet peber
Krydderurtemayonnaise:
2
friske æggeblommer
2 tsk
dijonsennep
3 tsk
citronsaft eller vineddike
1
dl olie
1
håndfuld bredbladet persille
1
håndfuld basilikumblade
3-4
friske estragonblade
1
dl neutralt smagende olie
Blomkålssalat:
½ blomkål
2-3
spsk citronsaft
1 spsk
olie
2-3
håndfulde friskbælgede ærter
Tilbehør:
små grønne salater og evt. brød eller kartofler
*
Sådan
laver du Grillede kalvekoteletter med krydderurtemayonnaise:
Tænd
grillen mindst ½ time før brug - grillristen skal være rygende varm.
Pensl
grillristen, og derefter koteletterne med olie.
Brun
kødet ved høj varme på begge sider.
Krydr
med salt og peber.
Steg
videre ved lavere temperatur i 3-4 min. på hver side afhængigt af, om kødet
skal være rødt, rosa eller gennemstegt.
Rør
æggeblommer med salt og peber, og tilsæt sennep og citronsaft.
Blend
olie med krydderurter til ensartet grøn farve.
Tilsæt
den grønne olie dråbevist, indtil æggeblommerne bliver tyktflydende.
Rør
derefter den neutralt smagende olie i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er
cremet.
Smag
til, så mayonnaisen er tilpas krydret.
Skær
stokken ud af blomkål en, og skær kålen meget fint.
Bland
den med citronsaft og olie.
Vend
ærterne i salaten, og smag til med salt og peber.
Server
kalvekoteletterne med krydderurtemayonnaise, blomkålssalat med ærter, salat og
evt. brød eller kartofler.
Hindbærballade med marengs
4
personer. Er I kun to , så halver opskriften. Arbejdstid:
30 min. Bagetid: 45 min.
#
Ingredienser til Hindbærballade med marengs Hindbærballade med marengs:
Marengs
(eller ca. 25 færdigkøbte marengskys):
2
æggehvider
125
g sukker
1 tsk
citronsaft eller eddike
Fyld:
400
g hindbær
2½
dl piskefløde
1
vaniljestang
50
g flormelis
*
Sådan
laver du Hindbærballade med marengs:
Pisk
æggehviderne stive i en helt ren skål med en skefuld sukker, og tilsæt
citronsaft.
Drys
resten af sukkeret i løbende under piskning.
Sæt
toppe af dejen til marengs på en bageplade med bagepapir.
Bag
marengsene i ovnen ved 100 °C i ca. 45 min.
Lad
kagerne tørre på bagerist.
Skyl
forsigtigt hindbærrene, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke eller
køkkenrulle.
Pisk
fløden til skum med kornene fra vaniljestangen, og vend det sammen med hindbær
og marengskys lige før servering.
Smag
til med flormelis.
Det
ser rodet ud men smager vidunderligt!
Se flere 2-retters menuer her
Kilde: Hjemmets bedste MAD