Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 6-8 min. Let at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kalvekoteletter med oliven:
4 kalvekoteletter (à ca 180 g)
½ dl hvedemel
salt og peber
Endvidere:
12 skalotteløg
100 g champignon
12 grønne oliven med pimentofyld
1 dl (halv) tør hvidvin
3 dl bouillon
1 fed hvidløg
3 modne tomater
1 bdt persille
Til stegning: 40 g smør
*
Sådan laves Kalvekoteletter med oliven:
1. Pil løgene.
Skær rodskiven af champignonerne, skyl dem kort under
rindende, koldt vand.
Tør dem og skær dem i skiver.
2. Svits champignonerne et par min. i stegesmørret.
Tag dem af panden og hold dem varme.
3. Vend de hele løg på panden et par min.
Drys med 1 spsk hvedemel. Vend forsigtigt.
Tilsæt hvidvin og bouillon og lad saucen koge op.
Tag panden fra varmen, læg låg på og lad løgene trække i
saucen 5-10 min.
4. Skold og flå imens tomaterne, del dem og befri dem for
kerner.
Hak tomatkødet groft.
Skær de grønne oliven i skiver.
5. Pil og knus hvidløgsfeddet og kom det i saucen.
Smag til med salt og peber.
6. Smelt smørret gyldent på en pande med høj kant (sauterpande).
Vend koteletterne i salt- og peberblandet mel.
Steg dem 3-4 min. på hver side.
Tag dem af panden og lad dem hvile på et varmt fad, dækket
med alufolie.
7. Hæld saucen over koteletterne og læg champignoner,
tomatstykker og olivenskiver øverst.
Drys med friskhakket persille og server straks.
Server løse ris og Flûtes
til.
Tips: Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------