Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Trækketid: 1 time Stegetid: 3-4 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kalvelever med citron og krydderurtesmør:
500-600 g kalvelever
salt og peber
1 spsk friskhakket timian eller 1 tsk tørret
saft af 1 citron
Til stegning: 30 g smør
Krydderurtesmør:
75 g smør
3 spsk hakket persille
1 spsk hakket kørvel
1 tsk citronsaft
1 fed knust hvidløg
Endvidere: 1 citron
*
Sådan laves Kalvelever med citron og krydderurtesmør:
Krydderurtesmør:
1. Gnid smørret sammen med persille, kørvel, citronsaft og
evt. hvidløg.
Form det til en rulle og pak det i alufolie eller film.
Læg det i fryser eller køleskab i mindst 1 time.
2. Befri leveren for hinder og eventuelle årestammer.
Skær den i ca ½ cm tykke skiver med en meget skarp kniv.
Slagteren kan evt. gøre det.
3. Krydr leverskiverne med salt, peber og timian.
Læg dem i et halvdybt fad, hæld citronsaften over og lad dem
trække på et svalt sted en times tid.
Vend skiverne en gang.
4. Varm smørret gyldent på panden.
Steg leverskiverne 1-2 min. på hver side, afhængig af
tykkelsen.
De må ikke stege tørre, men skal være let rosa indeni.
5. Læg leverskiverne på et varmt fad og dæk dem til, så de
holder sig varme.
Skær citronen i skiver og anbring dem på leverstykkerne.
Læg en skive krydderurtesmør øverst og server.
Server ris eller spaghetti og fx Julesalat, braiseret
til.
Tips: Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------