Kalvelever er billig mad og samtidig en fantastisk
delikatesse. Kødet skal steges nænsomt, så det stadig er rosa indeni så smager
det bedst.
Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 25 min. 2 personer. Er du
alene så halver portionen.
# Ingredienser til Kalvelever med selleri-kartoffelmos:
350 g kalvelever i skiver 1 spsk olie bredbladet persille
salt og peber
Selleri-kartoffelmos:
350 g skrællede kartofler
350 g skrællet knoldselleri
1 spsk olie
*
Sådan laver du Kalvelever med selleri-kartoffelmos:
Skræl kartofler og selleri og skær dem i grove terninger.
Kog dem helt møre i letsaltet vand cirka 20 min.
Skyl og hak persillen.
Krydr leverskiverne med salt og peber og steg dem gyldne på
en pande med olie ca. 4 min. på hver side.
Hæld vandet fra kartofler og selleri, men gem cirka 1 dl.
Mos grønsagerne med en stor gaffel eller en
kartoffelstamper.
Rør lidt kogevand i mosen sammen med olie og smag til med
salt og peber.
Server leveren med mos og hakket persille.
Kilde: Hjemmets bedste MAD