Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Marinering: 1 time. Stegning: ca 10 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Kalveleverspid:
600-700 g kalvelever
saft af 1 citron
4-5 friske salvieblade eller 1 tsk tørret peber
150 g bacon i tynde skiver
1 spsk olie
8 små træspid
*
Sådan laves Kalveleverspid:
1. Befri leveren for sener og skær den i 3 cm store
terninger.
Læg dem i en skål, dryp citronsaft over og krydr med finthakket
salvie og peber.
Dæk skålen til og lad leveren stå koldt 1 time.
Vend en gang, så al leveren marineres.
2. Tør leverstykkerne (med køkkenrulle), omvind dem med
bacon, og sæt dem på spiddene.
3. Varm olien op på panden og steg spiddene heri 3-4 min. på
hver side ved jævn varme.
Lever må ikke stege for hårdt og for længe, så bliver den
tør.
Den skal være svagt rosa indeni, men endelig ikke rå.
Baconen er salt, men ønskes retten mere salt, kan man drysse
lidt på til sidst.
Tips: Spiddene kan også grilles, de pensles da med lidt olie
og grilles 5-6 min., til leveren er færdig.
Forskellige grønsager kan stikkes på spiddene, fx letkogte
løg, små champignon, små tomater og små stykker peberfrugt.
Alle former for grønsager klæder denne ret, fx Courgettesalat,
Courgettesalat, varm, tomatsalat, Bønner, grønne, marinerede
eller en god fyldig salat, gerne med tomat.
Løse ris og en krydret sauce med chili er også velegnet
tilbehør.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------