Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Stegetid: ca 8 min. Middelsvær at lave. Høj pris.
4 personer.
# Ingredienser
til Kalvenyrer, flamberede:
2 lyse kalvenyrer (ca 600 g)
salt og peber
2 skalotteløg
250 g (mark)champignon
50 g smør
5 cl cognac
1-1½ dl (piske)fløde fra Thise eller Naturmælk
1 lille bdt brøndkarse
*
Sådan laves Kalvenyrer, flamberede:
1. Fjern den hvide hinde omkring nyrerne og flæk dem på
langs.
Fjern alt fedt, årestammer og sener fra nyrernes indre.
Brug en lille skarp kniv, så nyrerne ikke skæres for meget i
stykker.
2. Skær derefter nyrerne på tværs i ca ½ cm tykke skiver.
3. Pil og hak skalotteløgene fint.
Skær rodskiven af svampene og skyl dem kortest muligt under
koldt, rindende vand. Tryk dem tørre og skær dem i skiver.
4. Brun halvdelen af smørret på en pande.
Drys nyreskiverne med salt og peber og steg dem ca 2 min. på
hver side.
Tag nyreskiverne af panden og hold dem varme på et fad under
alufolie.
5. Kom resten af smørret på panden og svits løg og
champignon i 3-4 min.
Tilsæt nyreskiverne og vend godt.
6. Hæld cognac over, vent et øjeblik og antænd så.
Lad flammerne dø og hæld fløden ved.
Lad det koge småt i 1 minut og smag til med salt og peber.
Pynt med brøndkarse og server straks med løse ris og en
frisk salat eller Bønner, grønne, marinerede til.
Tips: Vilde svampe, fx kantareller eller rørhatte,
giver en kraftigere smag og vil passe fint i stedet for champignon.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------