Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 8-10 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Kalvenyrer i sennep:
2 lyse kalvenyrer (ca 600 g)
30 g smør
1 skalotteløg
5 cl calvados eller cognac
1 dl piskefløde fra Thise eller Naturmælk
1 spsk dijonsennep
salt og peber
2 spsk hakket kørvel
*
Sådan laves Kalvenyrer i sennep
1. Træk den fine hinde af nyrerne og flæk dem på langs.
Fjern fedt, årestammer og sener med en lille skarp kniv og
se til, at nyrerne ikke skæres for meget i stykker.
2. Skær nyrerne i ½-1 cm tykke skiver på tværs.
3. Krydr nyreskiverne med salt og peber.
Varm smørret i en mellemstor gryde og steg nyrerne 4-5 min.
heri under vending, så de ikke brænder fast mod bunden.
Læg dem til afdrypning på en sigte over en tallerken.
Det kan være praktisk at stege nyrerne ad to gange.
4. Pil og hak skalotteløget.
Svits det kort i gryden og tilsæt calvados eller cognac.
Skrab bunden med en træspatel og lad spiritussen koge kort,
så alkoholen fordamper og smagen koncentreres.
Rør fløden i og lad det koge et par min.
5. Gnid saucen gennem en sigte og kom den tilbage i gryden.
Tilsæt den stegesky, der er dryppet fra nyrerne, og smag til
med sennep, salt og peber.
6. Varm nyrestykkerne i saucen.
De må ikke stå og koge, så bliver de hårde.
7. Server i varmt ragoutfad eller i varme, dybe tallerkener
og drys med hakket kørvel.
Ris og fine grønne ærter harmonerer godt her.
En mild, grøn salat ligeså.
Tips: Persille kan erstatte kørvel. Dijonsennep fås i
milde og stærke udgaver.
Det fremgår af emballagen, og hvilken man vil bruge her, er
en smagssag.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------