Forret. Arbejdstid: 45 min. Stegetid, nyrer: ca 8 min. Stegetid, brisler: ca 5 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Kalvenyrer og brisler med spinat:
1 lys kalvenyre (ca 300 g)
300 g brisler (helst af »nødden«)
60 g smør
salt og peber
Spinat:
600 g frisk spinat
20 g smør
Sauce:
2 skalotteløg
1 dl (tør) hvidvin
1 dl (fjerkræ)bouillon
2 dl piskefløde
*
Sådan laves Kalvenyrer og brisler med spinat:
1. Læg brislerne i rigeligt koldt (evt. let rindende) vand
10 min.
Det sker mest for at bevare dem hvide, men har ingen
indflydelse på smagen.
2. Kom brislerne i kogende, letsaltet vand og kog dem få min.
De skal netop skifte farve og blive hvidere og fastere.
Tag dem op og skyl dem koldt.
Befri dem for hinder og uregelmæssigheder.
3. Skær brislerne i mundrette stykker.
4. Befri kalvenyren for hinde, fedt og årestammer.
Skær den i ensartede, mundrette stykker eller i ½ cm tykke
skiver.
5. Nip spinaten og skyl bladene koldt og godt i rigeligt
vand.
6. Damp spinaten kort i det vand, der hænger ved, den skal
bare falde sammen.
Lad den dryppe af i et dørslag.
7. Varm halvdelen af smørret på en pande.
Krydr brisselstykkerne med salt og peber og steg dem ca 5 min.
ved ikke for kraftig varme.
Tag dem op og hold dem varme, tildækket i et varmt fad.
8. Kom resten af smørret på panden.
Steg nyren heri, ca 8 min. i alt, ved god varme. Krydr med
salt og peber.
Tag dem af panden og hold dem varme som brislerne.
Spinat:
9. Smelt smørret i en gryde og vend spinatbladene heri.
Krydr med salt og peber.
Sæt spinaten til side og hold den varm, tildækket.
Sauce:
10. Hak skalotteløgene fint.
Svits dem gyldne i det smør, der er tilbage på stegepanden.
11. Kog panden af med hvidvinen.
Lad den koge ind til halvdelen for god varme.
Tilsæt bouillon og piskefløde og lad saucen koge nogle min.,
til den tykner.
Smag til med salt og peber.
Anretning:
Fordel spinaten på 4 varme tallerkener eller på et varmt fad
og bred den lidt ud.
Anbring brisselstykker og nyreskiver på spinaten.
Hæld saucen over og server straks med Flûtes
eller Butterdejssnitter til.
Tips: Spinaten kan krydres med en anelse hvidløg.
Bruges frossen hel spinat, beregnes ca 300 g, der optøes og
dampes i smørret, til den er gennemvarm.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------