Kalveragoût er en
lys gryderet med fin smag. I stedet for timian og laurbærblad kan man krydre med
reven citronskal og frisk citronmelisse.
Til 5-6 personer.
Tilberedningstid: ca 2 timer. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
1 kg kalvebov uden
ben
20 g smør
3 gulerødder
3 skalotteløg
salt, peber
3 dl bouillon
3 dl tør hvidvin
2 laurbærblade
1 kvist timian
2 dl fløde
2 æggeblommer
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i
skiver, der brunes let i 10 g smør i en gryde.
Skrab gulerødderne
og skær dem i tykke skiver.
Pil løgene, skær dem
evt. en gang over.
Svits gulerødder og
løg i resten af fedtstoffet.
Drys med salt og
peber; tilsæt kogende bouillon og vin.
2. Læg laurbærblade
og timian i gryden og lad det koge ved svag varme, til kødet er mørt (ca. 1½
time).
3. Rør en smørbolle
af 10 g smør og 1 spsk hvedemel.
Pisk den i gryden
lidt ad gangen.
Bring saucen i kog
og lad den koge et par minutter.
Pisk fløde og
æggeblommer sammen, rør lidt af den varme sauce i og hæld så blandingen i
gryden, der tages af varmen.
Retten må ikke længere koge.
Smag den til.
4. Giv kuvertbrød
eller ris til.