Logo

Kalverullesteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalverullesteg

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 1½-2 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. Kalvebryst eller kalveslag. Mellem pris. Kan købes færdigrullet eller man kan rulle den selv. Stegen kan evt. farseres. Bedst i gryde. Se opskriften her


 4-6 personer.  

 
# Ingredienser til Kalverullesteg:
1½-2 kg kalvebryst eller kalveslag
2 skalotteløg
salt og peber
½ tsk herbes de Provence
500 g tomater (evt. dåse)
1 dl hvidvin eller bouillon
1 laurbærblad
Til stegning: 30 g smør
Ufarvet bomuldsgarn og kødnåle
*
Sådan laves Kalverullesteg:
1. Skær benene ud af kødet, hvis der bruges bryst, eller bed slagteren om at gøre det.
Husk at få benene med hjem.
Puds kødet fri for sener og hinder og bank det let ud.

 
2. Pil og hak løgene fint.
Fordel løget på kødet og krydr med salt, peber og herbes de Provence.
Rul kødet sammen og hold det sammen med kødnåle.
Bind om det med ufarvet bomuldsgarn og tag kødnålene ud.
Se Kalverullepølse.


3. Varm smørret gyldent i en stegegryde og brun kalverullen på alle sider.
Læg eventuelle ben ved.

 
4. Skold og flå tomaterne, hvis der bruges friske, og skær dem i kvarte.
Dåsetomater skal bare dryppe af først.

 
5. Kom tomater, hvidvin (bouillon) og laurbærblad i gryden.
Læg låg på og lad kødet stege i ca 1 time ved svag varme.
Vend stegen og steg den yderligere ½-1 time, til den er mør.
En kødnål skal gå nemt igennem.

 
6. Tag kødet op og hold det varmt under alufolie.
Kog saucen lidt ind og smag til med salt og peber.
Skær kødet i skiver.
Hæld saucen over eller server den til kogte kartofler eller kartoffelmos.
(se Brændende kærlighed).
 

Grønsager, smørdampede er også et fint tilbehør.
 

Tips: Herbes de Provence er et blandingskrydderi sammensat af 7-8 forskellige krydderier, bl.a. timian, basilikum og fennikel.
Friskhakkede krydderurter kan bruges i stedet for, specielt klæ'r dild, estragon og persille kalv.
Kødet kan rulles sammen om smør tilsat hakket persille og knust hvidløg eller en blanding af fint snittet porre, gulerødder og selleri.
Kødet kan farseres, se Kalvebryst, farseret.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 9.260 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her