Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 1½-2 timer. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet 4 personer.
# Ingredienser
til Kalveskank, rødvinsbraiseret
1½ kg kalveskank, (4 skiver, ca 3 cm tykke)
30 g smør
200 g (skalotte)løg
1 frisk chilipeber eller 1 tsk tørret chili
1 lille kvist frisk rosmarin eller ½ tsk tørret
1 kvist timian eller 1 tsk tørret
1½ dl (tør) rødvin
salt og peber
*
Sådan laves Kalveskank, rødvinsbraiseret
1. Snit kalveskank-skiverne et par steder i kanten, så de
ikke danner skål under stegningen.
2. Varm smørret i en stegegryde.
Krydr kødskiverne med salt og peber og brun dem på begge
sider. Tag dem op.
3. Pil løgene. Almindelige løg skal deles en gang eller to.
Flæk chilipeberen på langs og skrab kernerne ud.
Det skal ske under rindende, koldt vand, ellers svier det i
øjnene (som peberrod).
Gnid af samme grund ikke øjne imens, selv om det frister.
Og skyl hænderne godt, en kerne under en negl kan svie
længe.
Chilipulver kan erstatte, men frisk chili er et godt og
varmt krydderi, hvis man iagttager nævnte små forholdsregler.
4. Svits løgene i gryden og hæld rødvinen ved.
Kom (de sammenbundne) krydderurter og chilipeberen eller
chilipulveret og lidt salt i gryden og kog det op.
5. Læg kødskiverne tilbage i gryden, læg låg på og lad det
stege ved svag varme under låg, til kødet er mørt, 1½-2 timer afhængig af
skivernes tykkelse og kalvens alder.
6. Tag skankeskiverne forsigtigt op og anbring dem i et
halvdybt, varmt fad.
Tag eventuelle hele krydderurter op.
Smag skyen til med salt (pebersmagen klares af chilien) og
hæld den over kødet.
Server kartoffelmos, hvide kartofler, løse ris eller
spaghetti til.
Bondebrød, fransk, er også godt til.
Tips: Skankeskiverne kan ombindes med ufarvet bomuldsgarn,
så holder de bedre sammen under stegningen.
Okseskank i skiver kan erstatte kalveskank. Stegetiden øges
da til ca 3 timer.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------