Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Fine billeder på alle madopskrifter. Kig ind og se udvalget
Langtidsbraiseret kalvespidsbryst er mormormad i højeste niveau. Det kan sprænges, koges eller langtidssteges - vi foretrækker denne tilberedning. Oftest
sprænges kalvespidsbryst eller tilberedes som frikassé. Men kalvebryst er så
magert, at denne tilberedning, hvor kødet "beskyttes" mere, er at
foretrække. Det er mørt og lækkert
# Ingredienser til kalvespidsbryst
1 kilo kalvespidsbryst (Slagtealder fra 8 til under 12 mdr.)
1 spsk brun farin
1 spsk groft salt
smør til at brune i
2 kviste frisk rosmarin
2 fed hvidløg
4 spsk olie
4 dl hønsefond
2 dl fløde
1 spsk æbleeddike eller gastrik
salt og friskkværnet peber.
lidt Maizena
* Tilberedning
Rengør kalvespidsbryst for sener og andre urenheder, og rids
krølfedtet i ruder.
Bland brun farin og salt, og massér det godt ind i kødet.
Kom en god klat smør på panden, og brun kalvekødet ved en
god varme.
Læg det i et ildfast fad, og hæld hønsefond ved.
Hak hvidløgsfed helt fint, og hak også de friske
rosmarinblade let.
Bland hvidløg og rosmarin sammen med olie, og smør det ud
over krølfedtet.
Stil fadet i ovnen ved 130 °C (ikke varmluft), og lad
kalvespidsbrystet langtidsstege i 4 timer.
Tjek undervejs at der stadig er væde i fadet, og ellers
tilføjes lidt mere fond eller vand.
Øs med mellemrum skyen op over kødet.
Når kalvestegen er færdig, skal den hvile på et skærebræt i
15 min, uden at være dækket til.
Sigt skyen over i en kasserolle, og kog den op sammen med 2
dl fløde.
Tilsæt også en spsk æbleeddike eller gastrik, og smag til
med salt og friskkværnet peber.
Jævn saucen med lidt Maizena, der er udrøres i en smule
koldt vand.
Skær kalvespidsbrystet i tynde skiver og server med saucen.
Det er mørt og lækkert.
Tips: Bag/steg i stedet fadet med spidsbrystet i ovnen ved 120 °C i 5-6 timer.
Kalvespidsbryst - se også Kalvebryst.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------