Saucen er smagt til med lidt æble- eller rønnebærgelé og
skimmelost, der giver den helt "rigtige" vildtsmag. En vildt lækker kalvesteg
i ovnen, den passer sig selv. Server den...
Til 6 personer.
Tilberedningstid: ca 2 timer. Ikke særlig fryseegnet
# Ingredienser
1 kg kalvesteg uden
ben
salt og peber
1 tsk knuste enebær
150 g bacon
250 g hakket
kalvekød
½ bdt persille
1 kvist timian
2½ dl bouillon (af
terning)
2 tsk maizenamel
2 spsk blue cheese
2 dl cremefraiche
æble- eller
rønnebærgelé (evt ribsgelé)
* Fremgangsmåde
1. Skær stegen
næsten helt igennem, bred kødet ud og bank det fladt.
Gnid det med salt,
peber og de knuste enebær.
2. Svits 50 g bacon,
i terninger, på en varm pande, til de er sprøde.
Rør dem (uden baconfedtet) i det hakkede kød, sammen med hakket persille af ½
bdt, en stilk timian og salt og peber.
Tilsæt evt. lidt
bouillon, hvis farsen ikke vil hænge sammen.
3. Bred farsen ud
over kødet.
Rul det sammen og
læg baconskiver omkring det.
Bind med
bomuldsgarn.
4. Brun stegen i en
gryde i fedtet fra baconterningerne.
Kom bouillonen ved
og lad stegen snurre ved svag varme i godt en time, til kødet er mørt.
5. Tag stegen op,
fjern bomuldsgarnet og hold den varm.
6. Bring skyen i
gryden i kog.
Pisk osten i og jævn
saucen med maizenamelet, der er udrørt i lidt vand.
Bring saucen i kog (2 min.).
Hæld fløden ved og
lad saucen koge et øjeblik, til den er jævn.
Smag den evt. til
med lidt rønnebærgelé.
7. Skær stegen i
skiver.
Server kogte
kartofler til. Stil gelé på bordet. Og husk den varme sauce ...