En lækker brownie med karamel er altid et sikkert hit. Chokoladebomben med lækker karamelsmag eller saltkaramel er elsket af alle og snart dig. Prøv selv her!
Giver 16 brownies
# Ingredienser
160 g knapper med
karamel smag (eller saltkaramel: se nedenfor)
140 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 knivspids salt
60 g smør, blødgjort
100 brun farin
2 store æg
½ tsk vanilla
160 chokoladeknapper
1 spsk kakao til pynt
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
180 °C.
Forbered en 23 cm kvadratisk
bageform let; sæt den til side.
2. Smelt knapperne
med karamelsmag i en lille, tung kasserolle over lav varme, rør konstant; sæt
det til side.
3. Læg mel,
bagepulver og salt i en lille skål; rør for at blandet det.
4. Pisk smør og
sukker i en stor skål med elpiskeren på mellem fart indtil det er let og
luftigt, skrab ned ad siderne på skålen en gang.
Pisk æggene i, 1 ad
gangen, skrab ned ad siderne på skålen efter hver tilsætning.
Pisk vanilla i. Pisk
de smeltede karamelknapper i.
Tilsæt
melblandingen.
Pisk ved lav fart indtil det er godt blandet, skrab ned ad siderne på skålen.
Fordel dejen jævnt i
den forberedte bageform.
5. Bages i 20 til 25
min eller indtil den er gyldenbrun og midten er fast.
Fjern formen fra
ovnen og strø straks chokoladeknapper over brownien i et lag.
Lad den stå i 4 min indtil chokoladen er smeltet.
Fordel chokoladen
jævnt over toppen af brownien med en dej skraber.
Lav hvirvler i chokoladen hvis det ønskes.
6. Stil formen på en
metalrist; afkøl den helt.
7. Til pynt, læg
smalle striber af karton over chokoladen.
Læg kakaoen i en
fintmasket si; sigt det over brownien.
Fjern forsigtigt
kartonen.
Skær brownien i 5,6 cm kvadrater.
8. Opbevares i
beholdere med tætsluttende låg ved stuetemperatur eller fryses i op til 3
måneder.
Trin 2: Smelt knapperne
med karamelsmag under omrøring.
Trin 4: Skrab ned ad
siderne på skålen.
Trin 5: Fordel
chokoladeknapperne over den varme brownie.
# Saltkaramel
200 g sukker
100 g smør
1 dl fløde
1 tsk havsalt
* Saltkaramel
Kom sukker i en gryde og varm og ved middels temperatur.
Rør i massen konstant med en grydeske så det ikke brænder
på.
Sukkeret vil først klumpe sig sammen med sukkerkrystaller,
og derefter blive helt flydende.
Når sukkeret er smeltet, skærer du smørret i tern og kommer
i gryden.
Rør godt rundt og lad det koge i ca 1 minut.
Hvis du oplever at smør og sukker skilles kan du med forsked
bruge et piskeris for at blande det sammen.
Kom derefter fløde i gryden.
Grundet temperaturforskellene på fløden og sukkermassen
begynder massen at boble.
Pas på du ikke får varm sukkermasse på hænderne, det gør
ondt.
Lad det boble i 1 minut inden du tilsætter saltet og rører
hurtig sammen.
Hæld karamellen over i en metalskål og sæt på køl indtil
brug.
Den trækker sig sammen når den kommer på køl, så ikke vær
bekymret hvis du synes den virkelig meget tynd. Det kan holde sig på køl i ca
14 dage.
Se alle de bedste opskrifter med Kager
Se alle de bedste opskrifter med Småkager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------