Logo

Karamel brownies

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karamel brownies

 
En lækker brownie med karamel er altid et sikkert hit. Chokoladebomben med lækker karamelsmag eller saltkaramel er elsket af alle og snart dig. Prøv selv her!
Giver 16 brownies

 
# Ingredienser
160 g knapper med karamel smag (eller saltkaramel: se nedenfor)
140 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 knivspids salt
60 g smør, blødgjort
100 brun farin
2 store æg
½ tsk vanilla
160 chokoladeknapper
1 spsk kakao til pynt

 
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
Forbered en 23 cm kvadratisk bageform let; sæt den til side.

 
2. Smelt knapperne med karamelsmag i en lille, tung kasserolle over lav varme, rør konstant; sæt det til side.

 
3. Læg mel, bagepulver og salt i en lille skål; rør for at blandet det.

 
4. Pisk smør og sukker i en stor skål med elpiskeren på mellem fart indtil det er let og luftigt, skrab ned ad siderne på skålen en gang.
Pisk æggene i, 1 ad gangen, skrab ned ad siderne på skålen efter hver tilsætning.
Pisk vanilla i. Pisk de smeltede karamelknapper i.
Tilsæt melblandingen.
Pisk ved lav fart indtil det er godt blandet, skrab ned ad siderne på skålen.
Fordel dejen jævnt i den forberedte bageform.

 
5. Bages i 20 til 25 min eller indtil den er gyldenbrun og midten er fast.
Fjern formen fra ovnen og strø straks chokoladeknapper over brownien i et lag.
Lad den stå i 4 min indtil chokoladen er smeltet.
Fordel chokoladen jævnt over toppen af brownien med en dej skraber.
Lav hvirvler i chokoladen hvis det ønskes.

 
6. Stil formen på en metalrist; afkøl den helt.

 
7. Til pynt, læg smalle striber af karton over chokoladen.
Læg kakaoen i en fintmasket si; sigt det over brownien.
Fjern forsigtigt kartonen.
Skær brownien i 5,6 cm kvadrater.

 
8. Opbevares i beholdere med tætsluttende låg ved stuetemperatur eller fryses i op til 3 måneder.

 
Karamel brownies

Trin 2: Smelt knapperne med karamelsmag under omrøring.


Karamel brownies 
Trin 4: Skrab ned ad siderne på skålen.


Karamel brownies 
Trin 5: Fordel chokoladeknapperne over den varme brownie.

 
# Saltkaramel
200 g sukker
100 g smør
1 dl fløde
1 tsk havsalt

 
* Saltkaramel
Kom sukker i en gryde og varm og ved middels temperatur.
Rør i massen konstant med en grydeske så det ikke brænder på.
Sukkeret vil først klumpe sig sammen med sukkerkrystaller, og derefter blive helt flydende.
Når sukkeret er smeltet, skærer du smørret i tern og kommer i gryden.
Rør godt rundt og lad det koge i ca 1 minut.
Hvis du oplever at smør og sukker skilles kan du med forsked bruge et piskeris for at blande det sammen.
Kom derefter fløde i gryden.
Grundet temperaturforskellene på fløden og sukkermassen begynder massen at boble.
Pas på du ikke får varm sukkermasse på hænderne, det gør ondt.
Lad det boble i 1 minut inden du tilsætter saltet og rører hurtig sammen.
Hæld karamellen over i en metalskål og sæt på køl indtil brug.
Den trækker sig sammen når den kommer på køl, så ikke vær bekymret hvis du synes den virkelig meget tynd. Det kan holde sig på køl i ca 14 dage. 

 

Se alle de bedste opskrifter med Kager

 

Se alle de bedste opskrifter med Småkager

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.718 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her