En meget lækker sauce, serveret varm til fx frisk frugt,
isdesserter, pandekager og vafler. Der skal en god sauce til god mad. Husk saucen
Jensen
Forberedelsestid 5 min. Tilberedning 15 min. Portionen giver
ca. 3 dl sauce / 4 personer.
Er I kun to 💘 så halver opskriften.
# Ingredienser
1 stang vanilje, delt på langs
4½ dl piskefløde
200 g sukker
* Tilberedning
1. Hæld fløden i en lille gryde.
Skrab kornene ud af vaniljestangen med en lille kniv.
Både stang og korn kommes i gryden, og blandingen bringes
langsomt i kog.
Lad den varme fløde trække med vaniljestangen, hvorefter
fløden sies, og
vaniljestangen smides ud.
2. Hæld halvdelen af sukkeret i en gryde.
Lad det smelte over et middelvarmt blus, mens der røres
konstant med en træpaletkniv.
Tilsæt derpå resten af sukkeret og fortsæt proceduren til al
sukkeret er smeltet og gyldent.
3. Tag gryden af blusset og rør den varme fløde i
karamelmassen.
Fløden tilsættes i en meget tynd stråle.
Når al fløden er rørt i karamelmassen, bringes den igen i
kog og
simrer forsigtigt, til den har opnået en passende cremet
konsistens.
Hvis der er lidt sukkerklumper tilbage i bunden af gryden,
kan saucen
hældes igennem en si inden serveringen.
Saucen kan serveres varm eller kold.
Kokketips
Prøv at smage saucen til med en smule maltwhisky.
Alternativt kan man tilsætte lidt espresso.
Se alle de bedste opskrifter på Sauce eller Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.