Karbonaderne smager præcis så godt, som de plejer, men
tilbehøret er fornyet med sprød blomkålssalat med syltede agurker og delikat brun
sauce
Til 4 personer.
# Ingredienser
Karbonader:
400 g hakket kalve-
eller svinekød (evt. en blanding - højst 12 g fedt pr. 100 g).
½ tsk salt
1 knsp peber
Sauce:
3 dl vand, bouillon
eller
kartoffelvand (hvis
du koger skrællede kartofler)
2 spsk majsstivelse opløst
i 1 dl vand
salt og peber
evt. kulør
Blomkålssalat:
500 g blomkål
1½ dl syrnet
mælkeprodukt, fx ylette, A-38 eller MiniFraiche 5 %
1 spsk
let-mayonnaise
2-3 tsk citronsaft
¾ tsk salt
¼ tsk stødt peber
150 g finthakkede syltede agurker
2 spsk kapers (30 g)
1 lille, finthakket
løg (25 g)
½ dl hakket persille
Pynt: 1 spsk kapers og
persille
Tilbehør: Kogte
kartofler (1 kg) Godt brød (se opskrift)
* Tilberedning
Karbonader:
1. Del kødet i fire
dele og form fire runde bøffer, ca 2 cm tykke.
2. Hak karbonaderne
med en kniv på overfladen af begge sider.
3. Steg dem på en tør pande ved middelstærk varme i ca 8 min på hver side.
4. Krydr
krebinetterne med salt og peber på begge sider, mens de steger.
Sauce:
1. Kasser evt.
stegefedt fra karbonaderne.
2. Hæld vand,
bouillon eller kartoffelvand på panden, bring det i kog og lad det koge i 1-2
min. Opløs majsstivelsen i 1 dl vand og hæld blandingen i saucen under
omrøring.
3. Bring saucen i
kog, smag til med salt og peber og tilsæt evt. kulør.
Blomkålssalat:
1. Rens blomkålen og
skær den i tern, ca 1 cm på hver led.
2. Rør i en skål en
dressing af syrnet mælkeprodukt, let-mayonnaise, citronsaft, salt og peber.
3. Bland syltede
agurker, kapers, løg, persille og blomkål grundigt sammen med dressingen.
Smag evt. til med
ekstra salt, peber og citronsaft.
4. Pynt med kapers
og grofthakket persille.
Server karbonaderne
med saucen, kogte kartofler og blomkålssalat.
Tips: Blomkålssalaten kan varieres i smag ved at
tilsætte vineddike i stedet for citronsaft.
Hvis du ikke er
begejstret for rå blomkål, kan den koges
i 1-2 min i letsaltet vand.
Køl herefter
blomkålen af under koldt vand og lad den dryppe godt af i en sigte, inden den
blandes med de øvrige ingredienser.
Energi pr. person:
2500 kj (600 kcal)
Energifordeling:
Protein: 22 % (32 g) Kulhydrat: 52 % (74 g) Fedt: 26 % (17 g)
Vil du tabe dig kan
du spise: En karbonade, en fjerdedel af blomkålssalaten, to kartofler og
eventuelt en halv skive brød.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.