Vi
har stegt karbonaderne uden panering, men gør hvad du bedst kan lide. Vend dem
evt. i mel, krydret med salt og peber, eller panér dem i mel, æg og rasp.
Se
forskellen på karbonader og krebinetter her
Arbejdstid:
25 min. Stege/kogetid: 12-15 min. Ikke Fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så
halver portionen.
#
Ingredienser til Karbonader og gulerødder i chili-appelsinlage:
250-300
g hakket svine- eller kalvekød
2
tsk olie + 10 g smør
500
g gulerødder
2
tsk olie
½
frisk rød chili
3
appelsiner
salt
og friskkværnet peber
Tilbehør:
brød, kogt bulgur eller kartofler
*
Sådan
laver du Karbonader og gulerødder i chili-appelsinlage:
Ælt
kødet sammen med lidt salt og peber og form det til to karbonader.
Brun
dem på begge sider på en varm pande med smør og olie.
Steg
dem færdige ved middel varme, ca. 5 min. på hver side, til de er gennemstegte.
Skræl
gulerødderne og skær dem i skiver eller stave.
Varm
dem i en gryde med olie og finthakket chili uden at de tager farve.
Tilsæt
saft af en appelsin og lad gulerødderne simre møre under låg, ca. 5 min.
Skær
skrællen af de to andre appelsiner og del frugtkødet i mindre stykker.
Vend
appelsinstykkerne sammen med gulerødderne og smag til med salt.
Server
krebinetterne med gulerødder i chili og det valgte tilbehør.
Tips:
Chili er ikke bare chili. Der er stor forskel på styrken i de forskellige
chilityper. En god hovedregel er: jo mindre jo stærkere, og jo større jo
mildere. Størstedelen af styrken sidder i frøene og mellemvæggene inden i
chilien, så hvis du ønsker en mild chilismag, bør du skrabe frøene ud og fjerne
mellem væggene og omvendt: skal det være stærkt, så brug hele chilien.
Se mere lækkert tilbehør her
Kilde: Hjemmets bedste MAD