Forret Frokost Tilbehør. Arbejdstid: 45 min. Kogetid, jordskokker: ca 10 min. Stegetid, svampe i alt: 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Karljohan svampe, fyldte
ca 400 g friske Karljohan svampe
1 spsk olie
Fyld:
250 g jordskokker
1 spsk citronsaft
svampestokkene
15 g smør
1 tsk salt
hvid peber
¼ tsk stødt koriander
1 bdt persille
Ovnfast fad
*
Sådan laves Karljohan svampe, fyldte
1. Befri svampen e for rodskiven.
Børst dem rene eller skyl dem kort under rindende, koldt
vand og tør dem let.
Tag stokkene fra og hak dem groft. Gem dem til fyldet.
2. Varm olien op på panden og steg hattene heri ved god varme,
til de er blanke og gyldne.
Læg dem side om side i et ovnfast fad, med den buede side
nedad.
Sæt ovnen på 225 °C.
Fyld:
3. Skræl jordskokkerne, del de største, og kog dem møre i
vand tilsat citronsaft 8-10 min.
Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af.
Mos jordskokkerne med en gaffel og bland de hakkede
svampestokke, smør og krydderier i mosen.
Skyl og hak persillen og vend også den i.
4. Fordel jordskok-svampemosen i svampehattene og sæt fadet
på ovnens midterrille ca 15 min., til overfladen er letgylden.
Server straks med ristet brød eller Flûtes
til. Eller server svampene til vildt.
Tips: Se også Champignon, fyldte.
Se alle de bedste opskrifter med Karljohan svampe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------