Tilbehør Frokost. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: ca 10 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Karljohan svampe, ristede
400 g friske Karljohan svampe
2 (skalotte)løg
20 g smør
evt. 1 spsk hakket persille
salt og peber
*
Sådan laves Karljohan svampe, ristede
1. Befri svampene for rodskive, børst dem rene eller skyl
dem kort under rindende, koldt vand og tør dem let.
Beskadigede og ormstukne dele må kasseres.
Del store svampe i mundrette stykker.
2. Pil og hak løgene.
Varm smørret op på en pande og svits løgene klare.
Kom svampene på panden og rist dem ved kraftig varme, til
væden er fordampet.
Vend eventuelt hakket persille i svampeblandingen.
Krydr med salt og peber og server straks.
Tips: Ristede svampe kan ledsage både kød- og
fiskeretter.
150 g røget skinke i strimler kan vendes og varmes i.
Karljohan salat:
Dæk et fad med fintstrimlet icebergsalat og friséesalat og
fordel den ristede svampeblanding herover.
Drys med hakkede valnøddekerner og dryp med Fransk
dressing.
Salaten skal kun lige skinne.
Klip purløg over anretningen og server Croûtoner til.
Svampene kan også ristes i olie og smagsættes med andre
krydderurter, fx basilikum.
Eller drysses med paprika i stedet for peber.
Se de bedste opskrifter med Karljohan svampe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------