Forret Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Kogetid, kartofler: 15-20 min. Bagetid: 45 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Som forret: 6 personer, som tilbehør: 4 personer.
# Ingredienser
til Kartoffelsoufflé
750 g store melede kartofler
4 æg
1 dl cremefraiche
50 g smør
salt og hvid peber
reven muskat
Souffléform. 1 l
*
Sådan laves Kartoffelsoufflé
1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
2. Kog dem møre 15-20 min. i vand uden salt.
Hæld vandet fra kartoflerne og stil dem et øjeblik på varmen
uden låg, så de damper tørre.
3. Mos kartoflerne eller pisk dem igennem med håndpisker.
Sæt ovnen på 175 °C. Smør formen.
4. Del æggene og rør æggeblommerne i kartoffelmosen.
Rør cremefraiche og smør i og smag til med salt, peber og
reven muskatnød.
5. Pisk hviderne stive og fold dem i kartoffelmosen.
Fyld den i den smurte form, men se til, at den kun bliver ¾
fuld.
6. Sæt formen på en plade på ovnens nederste rille og bag
souffléen let og gylden, ca 45 min. Undgå så vidt muligt at se til den før til
sidst, og da med forsigtighed: den falder nemt sammen.
Server straks.
Tips: Server rørt eller smeltet smør til, eventuelt
tilsat friske krydderurter.
Specielt klæder dild kartofler.
Det er en gylden regel, at man venter på en soufflé. Den
synker hurtigt let sammen efter at den har forladt ovnvarmen.
Soufflémassen kan tilsættes hakket persille, dild og purløg.
Et par skiver skinke og lidt hakket purløg kan også kommes i
soufflémassen, før den bages.
Souffléen kan bages i portionsforme.
Så skal ovntemperaturen øges til 200°C og bagetiden
forkortes til ca 25 min.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------