Forret Suppe. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca 30 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kartoffelsuppe, enkel
750 g store melede kartofler
1 skive selleri (ca 100 g)
500 g løg
25 g smør
1,25 l bouillon eller vand
1 kvist timian
salt og hvid peber
1 dl fløde
1 bdt purløg
*
Sådan laves Kartoffelsuppe, enkel
1. Skræl kartofler og selleri.
Pil løgene. Skær grønsagerne i mindre stykker.
2. Varm smørret i en stor gryde og svits de delte grønsager
heri, uden at de tager farve.
Sådan frigøres smagen bedst.
3. Hæld bouillonen eller vandet i gryden og lad grønsagerne
mørne for svag varme under låg 25-30 min. Fjern timiankvisten.
4. Purer grønsagerne gennem en sigte eller i blender ad et
par gange.
Kom grønsagspureen i en ren gryde og pisk fløden i.
Bring suppen i kog og smag til med salt og peber.
5. Klip purløgen og drys den i suppen i serveringsøjeblikket.
Tips: Server Grahamsboller eller Flûtes
til.
Suppen kan serveres med sprødristede baconterninger eller
hvidløgsristede franskbrødsterninger.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------