Forret Suppe Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 1 time. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Kartoffelsuppe, ungarsk
5-6 gamle kartofler (400 g)
2 løg
2-3 fed hvidløg
1 peberfrugt
500 g velmodne tomater
2 spsk olie
1 spsk mild paprika
1½ l vand
salt og peber
Krydderurtebuket:
1 kvist frisk timian
1 bdt persille
1 kvist merian
Endvidere: hakket persille
*
Sådan laves Kartoffelsuppe, ungarsk
1. Pil og hak løg og hvidløg fint.
Skold og flå tomaterne, befri dem for kerner og hak kødet
groft.
Skyl peberfrugten og befri den for frøstol og kerner og skær
den i smalle strimler.
Skræl kartoflerne og skær dem i terninger.
2. Varm olien i en tykbundet gryde.
Svits løg, hvidløg, peberfrugt og kartoffelterninger et par min.
De skal blive blanke, men ikke tage farve.
Tilsæt tomatmassen og drys med paprika.
Læg krydderurtebuketten ved og spæd til sidst med vandet.
3. Bring gryden i kog og lad suppen koge under låg for svag
varme en times tid.
Rør eller pisk af og til i gryden.
Spæd evt. med mere vand undervejs.
Suppen er færdig, når kartoflerne er kogt næsten ud.
4. Tag krydderurtebuketten op og smag suppen til med salt og
peber.
Server den rygende varm, drysset med finthakket persille.
Server groft brød til, fx Grahamsbrød, Bondebrød
eller rugbrød.
Tips: Suppen kan blendes eller passeres gennem en
sigte, hvis den skal være cremet.
Saltet må ikke tilsættes fra starten, så hindres kartoflerne
i at koge ud.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------