Tilbehør Frokost. Arbejdstid: 1 time. Bagetid: 2¼ time. Hviletid: 15 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Kartoffeltærte
1 kg gamle kartofler
425 g butterdej (evt. frossen)
2 skalotteløg
½ tsk reven muskatnød
3 spsk hakkede krydderurter (fx purløg, persille, estragon
eller kørvel)
2 dl cremefraiche salt peber
Til pensling: 1 æg
Tærteform: 24 cm
*
Sådan laves Kartoffeltærte
1. Rul 2/3 af butterdejen ud på et melet bord.
Beklæd en usmurt tærteform med dejen, så den hænger et par
cm ud over kanten.
2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Pil løgene og hak dem.
3. Fordel kartoffelskiver og hakkede løg i formen.
Krydr med salt, peber og muskatnød.
4. Rul den resterende dej ud til låg.
Tegn med en lille skarp kniv en cirkel med en diameter på 10
cm midt på låget.
5. Læg dejlåget over kartoflerne i formen.
Fugt kanterne med koldt vand og klem dem sammen.
6. Sæt ovnen på 135 °C.
Pisk ægget sammen og pensl tærtens overflade.
Sæt tærten i den varme ovn og bag den ca 2 timer.
Hvis overfladen får for meget farve, kan tærten dækkes løst
med alufolie.
7. Tag tærten ud af formen og løsn lågets midte ved at følge
det cirkulære omrids.
Hæld krydderurterne blandet med cremefraiche i hullet.
Fordel det forsigtigt med en gaffel.
Læg låget på plads og lad tærten bage videre et kvarters
tid.
8. Tag tærten ud af ovnen og lad den hvile et kvarters tid.
Tips: Spis tærten til kød- og fiskeretter eller nyd
den som en selvstændig frokostret.
Nye kartofler egner sig ikke til retten, de er for vandede.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------