Disse opskrifter er perfekte til en sidste-øjebliks
gæstemiddag med få ingredienser, hvoraf du måske har nogle af dem - fx
kartofler - se 3 gode forslag her
4 portioner. Samlet
tid: 75 min. Arbejdstid 75 min. Ikke fryseegnet.
Ens for alle 3
retter:
OVNKARTOFLER MED
HVIDLØG:
# Ingredienser
750 g kartofler
3-4 dl bouillon
1 fed knust hvidløg
friskkværnet peber
evt. salt
40 g smør
* Tilberedning
Skær de skrællede kartofler
i stave.
Læg dem i et
velsmurt ildfast fad.
Drys knust hvidløg
og peber imellem.
Tilsæt også lidt
salt, afhængig af hvor salt bouillonen er.
Hæld bouillon over kartoflerne, så de er godt halvt dækket.
Fordel smørklatter
over.
Dæk fadet med låg eller folie.
Sæt det på ovnristen
midt i ovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter.
Fjern låg eller
folie de sidste 10 minutter af stegetiden.
Sæt kartoflerne et
øjeblik under grill, hvis de ikke er gyldne nok.
Server kartoflerne i
fadet til kød og fiskeretter.
OVNKARTOFLER MED OST
# Ingredienser
750 g kartofler
2 spsk finhakket
skalotteløg
100 g groftreven
gruyere eller emmenthaler ost
salt, friskkværnet
peber
1 æg
4 dl mælk eller
fløde evt. halvt af hver
30 g smør
* Tilberedning
Skræl kartoflerne og
skær dem i tynde skiver.
Læg dem lagvis med
groftreven ost og -løg i et velsmurt, ildfast fad.
Drys salt og peber
mellem lagene.
Pisk æg og
mælk/fløde sammen.
Hæld blandingen over
kartoflerne.
Drys lidt mere ost
øverst.
Fordel smørklatter
over kartoflerne.
Dæk fadet med låg
eller folie.
Sæt det på ovnristen
midt i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter indtil kartoflerne er møre.
Bag kartoflerne de sidste 15 minutter uden låg/folie.
Gratiner kartoflerne
et øjeblik under en varm grill, hvis de ikke er gyldne nok.
Server kartoflerne i
fadet til kød eller fjerkræretter.
Drys eventuelt
hakket persille over.
OVNKARTOFLER MED
CREMEFRAICHE
# Ingredienser
750 g kartofler
1 fed hvidløg
2 dl cremefraiche
1-2 dl bouillon
salt
1 tsk mild paprika
25 g smør
* Tilberedning
Skær de skrællede
kartofler i tynde skiver.
Gnid et velsmurt, ildfast fad med et fed overskåret hvidløg.
Bland cremefraiche
og bouillon.
Læg
kartoffelskiverne lagvis i fadet med cremefraicheblandingen.
Drys salt og paprika
mellem lagene.
Hæld resten af cremefraicheblandingen
over.
Fordel smørklatter
øverst.
Dæk fadet med låg
eller folie.
Sæt det i ovnen ved
200° i 45 minutter.
Fjern låg/folie de
sidste 15 minutter af stegetiden.
Server kartoflerne i
fadet til kød eller fisk.
Hakket kryddergrønt
såsom persille, dild eller estragon kan drysses over.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.
Se alle opskrifter med kartofler HER