I denne farvestrålende ret tilberedes grønsagerne i en
aromatisk sauce med jordnødder, chili, kokos, koriander og gurkemeje.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
115 g usaltede, ristede jordnødder
2 spsk stærk chilisauce
1¾ dl kokosmælk
2 spsk sojasauce
1 spsk stødt koriander
1 knsp stødt gurkemeje
1 spsk farin
3 spsk sesamolie
3-4 skalotteløg, i tynde skiver
1 fed hvidløg, i tynde skiver
1-2 røde chilier, udkernede og fint hakkede
1 stor gulerod, i tynde stave
1 gul og 1 rød peberfrugt, skivede
1 courgette, i tynde stave
115 g sukkerærter, nippede
7½ cm agurk, i tynde stave
250 g østershatte
1 dåse a 250 g kastanjer, afdryppede
2 tsk frisk, revet ingefær
1 lime, fintreven skal og saft af
1 spsk frisk, hakket koriander
salt og peber
limeskiver, til pynt
* Tilberedning
1. Jordnøddesauce: Jordnødderne males i en blender eller
hakkes meget fint.
Kom dem i en lille gryde med chilisauce, kokosmælk,
sojasauce, stødt koriander og gurkemeje samt farin.
Varmes forsigtigt op og simrer 3-4 min.
Sættes til side og holdes varm.
2. Varm sesamolien i en wok eller stor pande.
Tilsæt skalotteløg, hvidløg og chilier og lynsteg i 2 min.
3. Tilsæt gulerod, peberfrugter, courgette og sukkerærter og
lyn steg i yderligere 2 min.
4. Tilsæt agurk, østershatte, kastanjer, ingefær, limeskal
og -saft og koriander og lynsteg for kraftig varme i ca. 5 min, eller til grønsagerne
er sprøde, men stadig har bid.
5. Smag til med salt og peber.
6. Fordel retten på 4 varme tallerkener og pynt med
limeskiver.
Hæld jordnøddesaucen i en skål og server den med grønsagerne.
Næringsindhold:
Kalorier 446. Sukker 17 g. Proteiner 14 g. Fedt 25 g.
Kulhydrater 42 g. Mættede fedtsyrer 5 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.