Dessert Kage. Arbejdstid: 40 min. Bagetid: ca1 time. Afkøles: ca ½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. (8-10 personer)
# Ingredienser
til Kastanjekage, siciliansk
5 æg
125 g sukker (ca 1½ dl)
250 g sød kastanjepuré (evt. ½ ds)
50 g rasp (ca 1 dl)
Fyld:
250 g sød kastanjepuré (½ ds)
3-4 spsk (piske)fløde
1 spsk rom,
cognac eller whisky
Glasur:
125 g flormelis (ca 2½ dl)
1-2 spsk reven
mørk chokolade
1½ spsk vand
Springform: 22-24 cm
*
Sådan laves Kastanjekage, siciliansk
1. Sæt ovnen på 170 °C.
2. Del æggene og pisk blommerne hvide og skummende med
sukkeret.
Tilsæt kastanjepuré og rasp og rør massen jævn.
Pisk hviderne stive og fold dem i kastanjeblandingen.
3. Kom dejen i en smurt springform og bag kagen på nederste
rille i ovnen i ca 1 time, til den er gennembagt.
Lad kagen køle lidt af i formen, før den tages ud, afkøles
helt og flække s i to dele.
Fyld:
4. Rør kastanjepureen lind med fløde og spiritus.
Fordel cremen på den nederste kage bund og læg den øverste
på plads.
Glasur:
5. Sigt flormelisen og bland den med reven chokolade.
Rør vand i lidt efter lidt, til glasuren er jævn og glat og
har den ønskede konsistens.
Fordel glasuren på kagen med en paletkniv dyppet i varmt
vand.
Lad glasuren stivne.
Tips: Hvis man ønsker det, kan pureen tilberedes helt
fra grunden af friske kastanjer.
Se da Kastanjepuré, sød.
Kagen kan pyntes med tørristede mandelsnitter eller med
glaserede kastanjer, der knuses let, før de fordeles på kagen.
Se alle de bedste opskrifter med Kastanjer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------