Der er mindst ligeså mange opskrifter på Katrineblommekage,
som der er Katriner. Selv du kan mene noget om den slags. Derfor får du den
bedste opskrift her...
Desserten er en klassisk Kathrineblommekage med svesker og
æble. Den er go'!
Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca. 45 min. Ikke fryse-egnet.
ca. 6 portioner.
# Ingredienser til Katrineblommekage med æble:
1 spsk smør
2-3 æbler (skrællede stykker på størrelse med sveskerne)
150 g bløde svesker (uden sten)
4 æg
75 g sukker
1 stang vanilje (kornene)
1 dl piskefløde
1½ dl mælk
Tilbehør: 1½ dl piskefløde
*
Sådan laver du Katrineblommekage med æble:
Tænd ovnen på 175 °C.
Smør et ovnfast fad med smør.
Læg æblestykker og svesker i fadet.
Pisk æggene sammen med sukker og vaniljekorn.
Rør forsigtigt fløde og mælk i - der skal ikke piskes luft i
dejen.
Hæld blandingen over svesker og æbler.
Sæt fadet i ovnen i ca. 45 min., til æggemassen er stivnet.
Server desserten lun med flødeskum til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD