Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Marineringstid: 2 timer, gerne længere
Grilltid: ca 6-8 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Kebab med svinekød, kinesisk
750 g svinemørbrad
Marinade:
1 dl usødet ananasjuice
4 spsk kinesisk sojasauce
1 spsk sellerifrø
1 tsk frisk reven ingefær (evt. ½ tsk tørret)
1 fed hvidløg
peber
Endvidere:
12 perleløg
1 lille rød peberfrugt
1 tsk maizenamel
4 grill-spid
*
Sådan laves Kebab med svinekød, kinesisk
1. Befri kødet for sener og andet uvedkommende, men lad evt
fedt blive siddende af hensyn til smagen i mørbraden.
Skær kødet i mundrette stykker og læg dem i en skål.
Marinade:
2. Bland ananasjuice, soja, sellerifrø, ingefær og det
knuste hvidløgsfed.
Krydr med peber.
Hæld marinaden over kødet og lad det trække et svalt sted
mindst et par timer.
Vend kødet et par gange.
3. Skyl peberfrugten, befri den for frøstol og kerner og
skær den i firkanter, der passer til spiddene.
Pil løgene og kog dem 3-4 min. i letsaltet vand.
Lad dem dryppe godt af og tør dem let.
4. Tag kødstykkerne op af marinaden og sæt skiftevis
kødstykker, løg og peberfrugt på spiddene. Pres det forsigtigt sammen.
Bland marinaden med 2 spsk vand og 1 tsk maizenamel.
Pensl spiddene med blandingen.
5. Læg spiddene på grillristen i bradepanden og grill dem
6-8 min ca 10 cm fra grill-elementet i en meget varm ovn.
Vend spiddene et par gange og pensl hver gang kødstykkerne
med marinaden.
Lad dem vente tildækket et par min., før de serveres.
Tips: Server spiddene på en bund af løse ris.
Server grøn salat og Chutney, mango
til.
Stykker af frisk ananas kan også sættes på spiddene mellem
kødstykkerne.
Se alle de bedste opskrifter med Kebab
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------