Logo

Kernebrød, små

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kernebrød, små 

 
Bagværk Hjemmebag Brød. Arbejdstid: ca 20 min. Hævetid i alt: ca 1 ½ time Bagetid: 15 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Antal: ca 14 stk.

 
# Ingredienser til Kernebrød, små
100 g knækkede hvedekerner (ca 1½ dl)
50 g solsikkekerner (knap 1 dl)
5 dl-vand
50 g gær
700 g hvedemel (ca 12 dl)
1 spsk salt
1 spsk olie
Pensling: 1 æg
*
Sådan laves Kernebrød, små
1. Overhæld den knækkede hvede med kogende vand og lad den stå i 10 min.
Lun vandet til 35°C og kom det i en stor skål.
Rør gæren ud heri og tilsæt salt og olie.

 
2. Rør de skoldede, afdryppede hvedekerner og solsikkekernerne i gærblandingen.
Tilsæt melet lidt ad gangen.
Tag dejen ud på et melet bord, så snart den slipper fadet, og ælt den blank og smidig.

 
3. Stil dejen til hævning tildækket og lunt i mindst 1 time.

 
4. Ælt dejen kort sammen. Ikke for længe, så slås luften helt ud af den.
Rul den til en pølse og skær den i ca 14 stykker.
Form små aflange brød og sæt dem på en smurt, meldrysset bageplade eller på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve lunt og tildækket i ca 30 min.
Sæt ovnen på 225 °C.

 
5. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys med mel.
Rids dem med en skarp kniv på tværs.
Bag dem på næstnederste rille i ca 15 min., til de er gyldne.
Lad dem afkøle utildækket på en bagerist.

 
Tips: Kernerne i dejen kan varieres med knækkede rugkerner, 3-kornsblanding, hel boghvede eller hvedeklid.
Rugkerner skal, som alle andre kerner, udblødes først, dvs. overhældes med kogende vand og stå 10 min.
Den længere hævetid er nødvendig for brød, der indeholder groft mel.
Kan fryses. Holdbarhed: 4-6 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Brød

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.220 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her