Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Iblødlægning: ca 2 timer. Hævetid i alt: ca 4 timer. Bagetid: 1¼ time. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Kernerugbrød
50 g gær
3 dl vand
1 spsk salt
125 g knækkede rugkerner (ca 1½ dl)
220 g rugmel (4 dl)
ca 330 g hvedemel (5½ dl)
Rugbrødsform. 1¼ l
*
Sådan laves Kernerugbrød
1. Sæt rugkernerne i blød i lunkent vand et par timer, eller
giv dem et opkog og lad dem blive i vandet, til det er svalet af.
Hæld overskydende vand fra.
2. Lun de 3 dl vand let.
Det må kun være knap håndvarmt (35 °C), ellers dræbes
gærcellerne.
Rør gæren ud heri.
3. Tilsæt salt, rugkerner, rugmel og halvdelen af
hvedemelet.
Rør dejen sammen med en ske og tilsæt resten af melet lidt
ad gangen.
Ælt dejen glat og smidig.
4. Stil dejen til hævning, lunt og tildækket, ca 2 timer.
5. Smør formen.
Ælt dejen igennem igen, form den til et brød og læg det i
formen.
Lad brødet ef ter hæve tildækket ca 2 timer.
6. Sæt ovnen på 150 °C.
7. Pensl brødet let med koldt vand og bag det ca 1¼ time.
8. Tag brødet ud af formen og lad det afkøle på en bagerist.
Tildækket, hvis skorpen ønskes blød. Utildækket, hvis den
ønskes sprød.
Tips: Kernerugbrød er hurtigere at bage end rugbrød
bagt med surdej.
Har du en surdej, kan den dog uden videre bruges her.
Kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.
Se Fuldkornsrugbrød.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------