Kertemindetorsk er en fynsk egnsret fra Kerteminde. Retten
tilberedes som gryderet,
der simrer færdig i gryden. Til rigtig Kertemindetorsk
bruges torskeskiver
4 pers.
# Ingredienser
6 skiver torsk (ca. 800 g)
75 g koldt smør
3 mellemstore grofthakkede løg
1½-2 tsk karry
1½ tsk groft salt
Tilbehør: kartofler eller flutes.
* Tilberedning
Rens torskeskiverne for rygblod og hinder, og skyl dem.
Tør dem med køkkenrulle.
Skær smørret i terninger, og læg halvdelen i bunden af en
tykbundet gryde.
Fordel halvdelen af løgene over smørret og drys med
halvdelen af karryen.
Læg herpå torskeskiverne drysset med salt, og
som afslutning endnu et lag af smør, løg og karry.
Kog retten under låg ved svag varme ca. 20 min
Tips: I stedet for torskeskiverne kan anvendes 750 g
torskefileter skåret i portionsstykker.
INFO: Kertemindetorsk har sit navn fra byen Kerteminde. En
jødisk handelsmand med borgerskab i Kerteminde 1810 har dog lagt navn til et
andet ord for retten. Efter ham hedder den jødetorsk. Det var efter sigende
jødens kokkepige, der fortalte indbyggerne om, hvordan hun tilberedte denne
torskeret, som er rigtig god.
Se alle de bedste opskrifter med Torsk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.