Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Iblødlægning: 8-12 timer. Kogning, kikærter: 1 time. Kogetid: 20 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kikærtegryde
250 g kikærter (ca 3 dl)
Kogelage:
ca 6 dl vand
1 løg
½ bdt persille
1 kvist timian
salt
Endvidere:
2 spsk olie
3 fed hvidløg
5 forårsløg
1 fennikel
1 rød peberfrugt
1 courgette (ca 200 g)
3 dl kogevand fra ærterne
Pynt: hakket persille
*
Sådan laves Kikærtegryde
1. Sæt kikærterne i blød i rigeligt, koldt vand 8-12 timer,
gerne natten over.
2. Hæld vandet fra ærterne og kom dem i en gryde.
Dæk dem godt og vel med frisk, koldt vand.
Pil løget og kom det i gryden sammen med persille, timian og
1 tsk salt.
Lad ærterne koge ved svag varme under låg 1 time.
3. Tag løg og krydderurter op og hæld ærterne i en sigte
over en skål.
Gem kogevandet.
4. Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver.
Skyl forårsløgene og snit dem i ringe, også det grønne.
Befri fennikel for rodskive og visne yderblade og skær
fennikel og courgette i terninger.
Skyl peberfrugten og befri den for kerner og frøstol og skær
den i brede strimler.
5. Varm olien i en gryde, der rummer det hele.
Svits løgene kort, tilsæt de andre grønsager og lad dem
svitse 3-5 min. under stadig vending.
Tilsæt kikærterne og ca 3 dl kogevand. Retten skal være som
ragout.
6. Kog for svag varme under låg 20 min. og smag retten til
med salt og peber.
Drys med hakket persille ved servering eller server den til.
Tips: Server et godt brød til, fx Fuldkornsbrød
eller Courgettegrovbrød.
Retten kan tilberedes med andre grønsager, fx selleri,
pastinak og persillerod.
Kikærter der har ligget i blød, kan fryses, så reduceres
kogetiden til det halve.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kikærter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------