Kinakål, også kaldet kinesisk kål er en af mange sorter af
arten Brassica rapa i korsblomst-familien. Kinakål har kraftige, gulgrønne
blade, der i spidsen er krusede. Bladene danner et cylindrisk hoved og er
sprøde med en mild kålsmag. Planten stammer oprindeligt fra Kina
Kinakål.
Engelsk: Chinese cabbage, Pé-tsai. Latin: Brassica rapa ssp. pekinensis
Sæson: Dansk: juni-december. Import: december-juni
Holdbarhed: 12-14 dage ved 2-6 °C
Anvendelse: Skylles og rodstokken afskæres. Svind: ca 5%
Anvend den finskåret i salater, i wokretter eller tilsæt den til suppen de
sidste 2 minutter inden servering.
Frysning: Nej
Kinakål stammer fra Østasien og har været dyrket i Kina i
mere end 1500 år. Den har været kendt i Europa i flere hundrede år, men en
egentlig dyrkning af kålen begyndte først i midten af 1800-tallet i Østrig og
Schweiz. Siden har dyrkningen langsomt spredt sig til resten af Europa.
Bladene er kraftige, lysegrønne eller sprøde og hovederne kan være lukkede eller
åbentvoksede, alt efter type.
Opskrifter med Kinakål
Tilbage til Råvarer.