Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ½ time Kogetid, bulgur: ca 10 min. Ovntid: 15-20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kinakåldolmere, vegetariske
1 stor kinakål (evt savoykål)
Fyld:
1 dl bulgur
250 g champignon
2 æg
1-2 fed hvidløg
½ tsk tørret basilikum eller ½ spsk friskhakket
1 spsk olie
salt og peber
Til gratinering:
1-2 dl grønsagsbouillon
50 g reven ost (emmentaler eller cheddar)
Ovnfast fad
*
Sådan laves Kinakåldolmere, vegetariske
1. Fjern eventuelt de yderste, grove blade på kinakålen.
Løsn 8 store, flotte blade og kom dem i kogende letsaltet
vand i 1-2 min.
Lad dem dryppe af.
2. Sæt ovnen på 200 °C.
Fyld:
3. Varm olien i en gryde og svits bulguren kort heri.
Hæld 2 dl vand ved og lad bulguren koge mør under låg i ca
10 min.
4. Befri champignonerne for rodskive, skyl dem kort og koldt
og tryk dem straks tørre.
Hak dem groft.
Snit resten af kinakålen fint.
Pisk æggene let sammen. Pil og knus hvidløg.
5. Kom den kogte bulgur i en skål og tilsæt hakkede
champignoner, snittet kinakål, sammenpiskede æg, knust hvidløg, basilikum, salt
og peber.
Rør alt godt sammen.
6. Fordel fyldet på kinakålbladene, rul dem sammen og læg
dem tæt i et smurt ovnfast fad.
Gratinering:
7. Hæld grønsagsbouillon ved retten, drys med reven ost og
sæt fadet midt i ovnen i ca ½ time, til overfladen er gylden og alt er mørt.
Server retten direkte fra fadet med godt brød til. Fx et
hjemmebagt Grahamsbrød.
Tips: Ønskes en krydret sauce som tilbehør, vil Chilisauce være
velegnet.
Bulguren kan erstattes af en tilsvarende mængde ris.
Tør hvidvin kan helt eller delvis erstatte bouillonen.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kinakål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------