Hvis du kan lide mad fra Mellemøsten, vil du elske disse møre lammekebab, som her serveres med en delikat sveskesauce.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
#Ingredienser
500 g skært lammekød
1 spsk olie
½ tsk kanel
½ tsk presset hvidløg
SVESKESAUCE:
½ spsk olie
1 løg, hakket
200 g stenfri svesker, hakkede
1 rød peberfrugt, hakket
1 grøn peberfrugt, hakket
2 tomater, hakkede
2 fed hvidløg, fint skivede
1 tsk hakket frisk oregano eller
½ tsk tørret oregano
1 tsk hakket frisk rosmarin eller
½ tsk tørret rosmarin
2 spsk hakket persille
½ tsk salt
evt. 1-2 spsk vand
* Tilberedning
1. Skær kødet i 3 cm store tern.
Vend kødet i olie og bland med kanel og hvidløg.
Sæt lammekødet på 8 træ- eller metalspid.
Læg spiddene i køleskabet.
2. Sveskesauce: op varm olien på en pande og brun løget.
3. Tilsæt resten af ingredienserne til saucen.
Læg låg på og giv det et opkog.
Lad låget ligge lidt på klem, så dampen forsvinder.
Skru ned og lad det simre let i 10 min.
Tilsæt 1-2 spsk vand hvis grønsagerne ikke afgiver nok væde.
4. Opvarm grillen.
Dæk grillristen med alufolie og læg grillspiddene på.
Grill kødet 10 cm fra varmen til kødet er gennemstegt,
3-4 min på hver side.
5. Server kødet med sauce og couscous eller ris til.
Tips:
Lod træspiddene ligge i vand inden kødet sættes på.
Det bliver da lettere at trække kødet på, og
spiddene antændes ikke under grillningen.
Hvis børn skol spise grillspiddene, bør man klippe
den ydre spids af først.
Klip spidsen af når spiddene er klar til stegning.
Pr. portion: Energi: Kcal 325 = kj 1365
Kulhydrat 33 g Protein 28 g Fedt 9 g (25%) Fibre 6 g
• Svesker indeholder meget fiber, jern og kalcium.
• Lam indeholder en hel del jern.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød eller Lammekød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.