Krydderier, der fungerer usædvanligt godt med lam, er fx
denne favorit: ingefær, hvidløg, gurkemeje,
garam masala, chiliflager, og
lime - prøv
Forberedelsestid: 30
min + marinering natten over. Tilberedningstid: 1 time 30 min. Kuverter: 6
# Ingredienser
1,7 kg lammekølle
Marinade
1 spsk ingefær,
fintrevet
2 tsk hvidløg,
presset
1 tsk gurkemeje
1 tsk garam masala
1/2 tsk chiliflager
2 tsk lime- eller
citronsaft
2 tsk olie
Glasur
2 spsk mandler,
malede
60 ml yoghurt
naturel
1 spsk honning
¼ tsk safranstrimler
60 ml varmt vand
* Tilberedning
1. Afpuds
lammekøllen (fjern fedt og sener).
Rids kødet med 5 cm
mellemrum over det hele.
Marinaden: Bland
alle ingredienserne sammen.
Hvis blandingen er
for tør, tilsættes lidt ekstra olie.
Fordel marinaden
over hele lammekøllen og sørg for,
at den kommer godt
ind i ridserne.
Dæk til og lad den
stå i køleskabet natten over.
2. Glasuren: Bland
mandler, yoghurt og honning.
Steg
safranstrimlerne på en rør pande under konstant
omrøring, indtil de
er tørre og sprøde. Lad dem køle af.
Læg dem i en skål og
knus dem med bagsiden af en ske.
Tilsæt vandet så
safranen opløses og
bland den i
yoghurtblandingen.
3. Forvarm ovnen til
180 °C.
Læg lammekøllen på
en rist i en bradepande.
Hæld lidt vand i
bradepanden.
Steg køllen i ovnen
i 30 min.
Fordel glasuren over
kødet og lad den stege
yderligere 1 time,
hvis kødet skal være mellemstegt, og
1½ time, hvis kødet
skal gennemsteges.
Lad den hvile i 15 min
og skær den ud. Server straks.
Se alle de bedste
opskrifter fra Indien Asien
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------