Mézé er for grækerne, hvad Hors d'oeuvre er for franskmændene og Antipasti er for italienerne. Meze består også af forskellige småretter, der i dag oftest serveres som forretter på græske restauranter, men som egentlig er »fyraftensmad«: på tavernaen, hvor man mødes til et glas og en
snak efter arbejde, får man også lidt at spise, et par småretter af kokkens
specialiteter, der dulmer sulten til det sene aftensmåltid.
Variationsmulighederne er talrige til en velassorteret meze.
Prøv fx: Auberginesalat,
græsk, Auberginer,
stegte, Artiskokbunde
à la grecque, Blæksprutter,
friterede, Champignon
à la grecque, Dolmades,
græske, Agurkesalat,
græsk - tzaziki) og Hvidløgssalat
fra Kreta - skordaliá.
Se alle de bedste opskrifter til Meze HER
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------