En steg til festlige lejligheder, meget mør og saftig. Og så er den færdig i en håndevending. Mørbrad i baconsvøb er altid et hit - Det
bliver så godt
Til 4 personer. Tilberedning
40 min.
# Ingredienser
5 kviste timian
2 svinemørbrader (a
350 g)
salt og sort peber
275 g bacon i skiver
2 spsk olie
2 dl tør hvidvin
3-4 laurbærblade
* Tilberedning
1. Bladene af 2 kviste timian hakkes fint.
Drys lidt salt, peber og den hakkede timian på mørbraderne.
2. Halvdelen af baconskiverne lægges som
tagsten ved siden af hinanden, og den ene mørbrad rulles ind i dem.
Gør på samme måde
med resten af baconskiverne og den anden mørbrad.
3. Olien varmes op på en stor pande, og
mørbraderne brunes godt på alle sider ved stærk varme.
Tag dem af panden og
læg dem i en bradepande.
Kog panden af med
hvidvin, laurbærblade og 3 kviste timian tilsættes.
Det hele hældes i
bradepanden til mørbraderne.
4. Steg mørbraderne i den forvarmede ovn ved
200 °C (varmluft 180 °C) i 15-17 min.
Tag dem så op af
bradepanden og lad dem hvile i 5 minutter, pakket ind i alufolie.
5. Hæld stegeskyen gennem en si og giv den et
opkog.
Server mørbraderne
skåret i skiver med stegeskyen til.
Energi pr. portion:
50 g protein, 28 g fedt, 0 g kulhydrater = 461 kcal (1930 kJ)
RIGTIG INDPAKNING
Læg baconskiverne på
plastfolie, så de overlapper hinanden. Læg mørbraden ovenpå. Ved hjælp af
plastfolien kan du nu dreje det hele sammen til en stram rulle.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.