Dessert. Arbejdstid: 15 min. Afkøles: ca 1 time. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Maizenabudding
5 dl sødmælk
4 æggeblommer
40-50 sukker (ca ½ dl )
50 g maizenamel (ca 1 dl )
2 dl fløde (13%)
Endvidere:
sukker til formen
Randform
*
Sådan laves Maizenabudding
1. Bring mælken til kogepunktet i en emaljeret eller rustfri
gryde.
Aluminium misfarver retter med æg.
2. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende.
Tilsæt maizenamel og rør blandingen jævn med fløden.
3. Rør lidt af den koghede mælk i æggeblandingen, før resten
tilsættes.
Ellers kan den skille.
4. Kom hele blandingen tilbage i gryden og lad indholdet
koge op under omrøring.
Hæld buddingemassen i en skyllet, sukkerdrysset form og stil
den koldt til servering.
5. Lad buddingen blive helt kold, før den vendes ud på et
fad.
Er den genstridig, kan formen holdes et kort øjeblik i varmt
vand.
Tips: Server maizena buddingen med kold saftsauce
eller syltede frugter.
2-3 bitre og 6-7 søde mandler kan rives i.
Den kogende mælk kan tilsmages med kornene fra ½ stang vanilje
eller med reven skal af usprøjtet citron eller appelsin.
Se alle de bedste opskrifter med Maizena
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------