Tilbehør. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: 6-7 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Majs, stuvede
3-4 majskolber eller 250- majskorn (frosne eller
fra dåse)
2,5 dl mælk
½ tsk salt
Smørbolle:
25 g smør
hvedemel (ca 2½ spsk)
*
Sådan laves Majs, stuvede
1. Friske majs skal skæres fri af kolben, tættest muligt på
denne, med en skarp kniv.
2. Bring mælken i kog i en tykbundet gryde.
Tilsæt majskornene og bring atter mælken i kog, og kog
majskornene ved svag varme.
Frosne majskorn skal koge ca 5 min, friske eller dåsemajs kun 2-3 min.
3. Gnid smør og hvedemel sammen til en smørbolle og rør den
i den kogende mælk.
Kog stuvningen igennem og smag til med salt.
Tips: Da majs er en »sød« grønsag, egner den sig
specielt godt sammen med salt mad, fx Hamburgerryg,
Bayonneskinke
og anden saltet mad.
Kog ikke friske majskorn for længe, så bliver de for faste
og tørre. »Mælken« i majskornene skal bare netop stivne.
Se alle de bedste opskrifter med Majs
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------