Tilbehør. Afkøling: mindst ½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn.
4 personer.
# Ingredienser
til Mandelcreme
mindst
mandler (½ dl)
½ stang vanilje
2½ dl fløde
2½ dl mælk
maizenamel (2½ spsk)
5 æggeblommer
Arbejdstid: 20 min.
*
Sådan laves Mandelcreme
1. Skold og smut mandlerne. Hak dem fint.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gem dem.
2. Pisk æggeblommerne sammen og rør dem sammen med
maizenamelet og
af mælken.
3. Kog den resterende mælk, fløde, sukker og vaniljebælg op
i en gryde.
Undgå aluminium, det misfarver mad med mælk og æg.
Tag gryden fra varmen.
4. Rør lidt af den varme mælkeblanding i æggemassen.
Hæld ægge-mælkeblandingen i gryden under piskning og kog
cremen kort, så melsmagen forsvinder, men cremen ikke skiller. Tag den fra
varmen.
5. Fjern vaniljebælgen.
Rør vaniljekorn og mandler i.
Lad cremen blive helt kold. Hurtigst i koldt vandbad og
under omrøring.
Skal den bare stå og svale, kan den drysses let med sukker,
så skinddannelse undgås.
Tips: Velegnet til kager og desserter.
Cremen kan irøres pisket fløde.
Som den er her, holder den sig fint godt tildækket og svalt
opbevaret, dog højst 1-2 dage, ellers går det ud over smag og lethed.
Se alle de bedste opskrifter med Mandler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------