Den milde mandelsmag
suppleres i disse sprøde kager med sirup. Med en kugle kølende is og lidt
chokoladesauce på toppen bliver denne dessert, helt sikkert en succes, der vil
falde i din gæsters smag! Men lad bare fantasien få frit løb, og kombiner selv
med andet fyld end det vi foreslår her.
De små fine kager kan også serveres, præcis som de er, til andre desserter.
Tid: 40 min, heraf
14-15 min i ovnen. 26 stk.
# Ingredienser
1½ dl mandler (100
g)
1 dl sukker
100 g smør eller
margarine
2 spsk hvedemel
2 spsk mælk
1 spsk lys sirup
* Fremgangsmåde
1. Skold, smut og
tør mandlerne.
Hak halvdelen og
snit resten i flager med en kartoffelskræller.
2. Bland mandlerne
med resten af ingredienserne i en lille gryde.
Lad massen simre
under omrøring ved svag varme.
3. Sæt massen i
klatter på en bageplade med bagepapir.
Der skal være god
afstand imellem dem, for de flyder ud under bagningen.
4. Bag kagerne midt
i en 150 °C varm ovn i 14-15 min eller til de er gyldne.
5. Lad dem køle
noget af.
Tag dem af pladen og
lad dem køle af på en rist.
6. Server flarnene
lagt sammen med lidt is og med chokoladesauce på toppen.
Tips: Flarn
er en tynd, sprød småkage.
Kagerne kan
holde sig en uges tid i en dåse med tætsluttende låg.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------